Hälsa har aldrig varit viktigare i ett samhälle fullt av miljögifter och stress i vardagen. Tidigare hälsotrender har handlat om till exempel: gröna spirulina smoothies, Yoga, Meditation och gojibär.

Nu handlar allt om Infraröd bastu, en ny hälsotrend som har  exploderat och medför bland annat: avslappning, positiva hälsoeffekter, viktminskning, stärkt immunförsvar och smärtlindring i muskler och leder.

Flera stora namn i Hollywood använder sig av denna senaste hälsotrend, tex: Jennifer Aniston, Lady Gaga och Gwyneth Paltrow använder infrabastu för att återhämta sig ifrån sjukdom, viktminskning (en bastusession kan förbränna upp till 400 Kcal), finare hy genom en ökad kollagenproduktion och rensa kroppen från slaggprodukter igenom en väldigt effektiv detox-effekt (upp
till fem gånger effektivare detox än i en vanlig bastu!) Fler och fler pasalonger, hälsocenter och lymfkliniker har fått upp ögonen för denna hälsotrend, dock kan det kosta flera hundralappar för bara en 30 minuters session i den infraröda bastun och för bästa effekt så bör man använda infrabastun flera gånger i veckan. Detta kan kosta mycket pengar på en kort tid.

Men nu finns det många lättmonterade och lättplacerade infraröda bastur för hemmabruk och till mycket bra priser. Allt som behövs är någon kvadratmeter i vilket rum som helst. Ingen hantverkare behövs och inte heller en elektriker, de byggs ihop hemma utan problem på någon timme. Basturna drar betydligt mindre ström än en traditionell bastu, så det behövs endast en vanlig stickkontakt. Ändå värms bastun upp betydligt snabbare, vilket betyder att man lätt kan spontanbasta efter den kyliga vinterpromenaden.

Marknadsledande svenska Luxway Nordic är störst i Skandinavien på infraröd bastu och har modeller i flera storlekar, snygg design och för alla plånböcker. Perfekt för ett litet hemmaspa.

Det infraröda ljuset ligger i en ljusfrekvens som är osynlig för det
mänskliga ögat och tränger in i kroppens vävnad och värmer upp
på djupet. Det är infrarött ljus som gör att solen värmer. Det är
därför det känns varmare ute när solen är framme än när solen är
bakom ett moln som blockerar det infraröda ljuset, även om lufttemperaturen är den samma. Solen ger också ifrån sig de skadliga
UV-strålarna vilket en infraröd bastu inte gör. Infrarött ljus är helt
ofarligt för kroppen.

Temperaturen i en infraröd bastu är betydligt svagare än i en traditionell bastu, runt 40-60 grader. Detta gör att man inte behöver
gå ut och svalka sig var 10.e minut. Ändå så svettas man mer i en
infraröd bastu än i en traditionell då kroppen värms direkt istället
för att den varma luften värmer dig. I och med att det infraröda ljuset tränger in i kroppens vävnad och värmer upp på djupet, vilket leder till svettningen (igenom direkt stimulering av svettkörtlarna i huden) och ökar blodgenomströmningen vilket transporterar bort gifter från kroppen och lindrar smärta i muskler och leder.

En infraröd bastu från Luxway Nordic är utrustad med antingen
”Vitalight” värmare eller ”Carbon Wave” värmare och finns också i kombinationsmodeller. ”Vitalight” värmarna tränger in djupare i kroppen och är mycket effektiv för smärtlindring och mjukar upp leder. ”Carbon Wave” värmarna är mer effektiva för att öka svettproduktionen, öka kollagenproduktion och rensa ur slaggprodukter från kroppen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here